JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Besök Lunds tingsrätt virtuellt inför besöket

[2017-04-27] Lunds tingsrätt

Lunds tingsrätt har spelat in en 360-gradersfotografiering av domstolens lokaler, som finns tillgänglig på hemsidan och som gör att man kan göra en virtuell rundtur i bl.a. salar och väntrum.

”Anledningen till att vi har gjort det här är att den som ska besöka tingsrätten  - eller för den delen anhöriga till besökare - i förväg ska kunna få lite information om och en bild av hur det ser ut när man kommer till oss.  Vi hoppas att det kommer att innebära att besökarna känner dig tryggare när de kommer hit, till en plats som de allra flesta aldrig besöker”, säger tingsrättens chef, lagmannen Göran Lundahl.

Det går att välja ett ljudspår till filmen på antingen svenska, engelska eller arabiska. ”Arabiska och engelska är några av de mest tolkade språken här. Genom flerspråkig information hoppas vi att nå ut även till några av de som inte har svenska som förstaspråk. Vi har också talat med våra vittnesstödjare, med åklagare och med försvarare om vad folk efterfrågar för uppgifter. Vår förhoppning är att vår hemsida på det här sättet blir än mer användbar som en källa till information”, säger Göran Lundahl.

Klicka här för att komma till Virtuella rundturen

Senast ändrad: 2017-04-27