JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Pressmeddelande

Polisman dömd för trafikolycka i Landskrona

[2017-01-09] Lunds tingsrätt

Den 6 januari 2016 dödades en man och en kvinna skadades svårt då de blev påkörda av en polisbil på ett obevakat övergångsställe på Hälsing-borgsvägen i Landskrona. Tingsrätten dömer nu polismannen som körde bilen för vållande till annans död och vållande till kroppsskada. Påföljden bestämmer tingsrätten till villkorlig dom och böter.

 

Polismannen nekar till brott och anser att mannen och kvinnan genom sitt uppträdande orsakat olyckan. Men tingsrätten anser att det är styrkt att polismannen orsakat att paret skadats och att mannen avled. "Även om paret skulle uppträtt på något irrationellt sätt är det en bilförares ansvar att framföra sitt fordon med aktsamhet och ha beredskap för att andra trafikanter kan agera svårberäkneligt" säger rättens ordförande, rådmannen Susanna Pålsson Helander.

Tingsrätten menar att det är utrett att orsaken till trafikolyckan varit polismannens bristande uppmärksamhet och att han inte anpassat bilens hastighet till trafiksituationen. Polismannens agerande har lett till att han kört på paret och vållat deras skador.

Senast ändrad: 2017-01-09

För mer information kontakta:

Susanna Pålsson Helander
Rådman
046-16 04 13

Målnummer:

B 181-16